FFシリーズで日本語の歌ってFF10と10-2あたりにあったと思いますが、それしか思い浮かびませんね。
日本人の歌手という意味ではFF9もあったかな。
仮に14で日本語でパッチを象徴するようなテーマ曲を作る場合は各言語ごとの一つとかになりそう。(デ〇ズニー的な展開で)
そして祖堅さんの作業量がまたやばいことになるのかもしれない。
FFシリーズのアレンジ版では日本語の歌詞がついた楽曲は色々ありますけど、シリーズ通してみてそんなに日本語の楽曲あったかなと思いました。
FFシリーズで日本語の歌ってFF10と10-2あたりにあったと思いますが、それしか思い浮かびませんね。
日本人の歌手という意味ではFF9もあったかな。
仮に14で日本語でパッチを象徴するようなテーマ曲を作る場合は各言語ごとの一つとかになりそう。(デ〇ズニー的な展開で)
そして祖堅さんの作業量がまたやばいことになるのかもしれない。
FFシリーズのアレンジ版では日本語の歌詞がついた楽曲は色々ありますけど、シリーズ通してみてそんなに日本語の楽曲あったかなと思いました。
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Cookie Policy
This website uses cookies. If you do not wish us to set cookies on your device, please do not use the website. Please read the Square Enix cookies policy for more information. Your use of the website is also subject to the terms in the Square Enix website terms of use and privacy policy and by using the website you are accepting those terms. The Square Enix terms of use, privacy policy and cookies policy can also be found through links at the bottom of the page.

Reply With Quote