グナース族デイリーでグナース族の酒への認識が「能力を落とす水」としているのがちょっと現代的発想すぎるかなと
酒は現代では嗜好品でしかないけど中世では水より安全な飲料水としての側面が強かったし、古代においては貯蔵しきれない穀物の保存方法でありカロリーを取る食事の一種でもあった
比較的原始的な世界観の高地ドラヴァニアでグナース族がそれを「嗜好品」としてしか認識していないというのは違和感があった
グナース族デイリーでグナース族の酒への認識が「能力を落とす水」としているのがちょっと現代的発想すぎるかなと
酒は現代では嗜好品でしかないけど中世では水より安全な飲料水としての側面が強かったし、古代においては貯蔵しきれない穀物の保存方法でありカロリーを取る食事の一種でもあった
比較的原始的な世界観の高地ドラヴァニアでグナース族がそれを「嗜好品」としてしか認識していないというのは違和感があった
ニコニコ動画でFF14のPvP動画を投稿しています。
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Cookie Policy
This website uses cookies. If you do not wish us to set cookies on your device, please do not use the website. Please read the Square Enix cookies policy for more information. Your use of the website is also subject to the terms in the Square Enix website terms of use and privacy policy and by using the website you are accepting those terms. The Square Enix terms of use, privacy policy and cookies policy can also be found through links at the bottom of the page.