強制してさせる挨拶に何の意味があろうか。いや、ない。
日本では一般社会で挨拶が礼儀なのは当然ですが
そもそもエオルゼアは日本以外の方も居ますし、俗世とも関係ない世界ですからねー。
「礼儀がなってないから、挨拶をしないからと言って常識を振りかざして相手を否定するのは」お門違いってもんです。
仮に無理矢理見た目だけの挨拶させても挨拶しなさい勢の自尊心を満たすだけであって
挨拶ってやっぱり「その人が自らすすんでしないと意味ない」と思うんですよね。
そのほうがされる方もする方も気持ちいいでしょ。
強制してさせる挨拶に何の意味があろうか。いや、ない。
日本では一般社会で挨拶が礼儀なのは当然ですが
そもそもエオルゼアは日本以外の方も居ますし、俗世とも関係ない世界ですからねー。
「礼儀がなってないから、挨拶をしないからと言って常識を振りかざして相手を否定するのは」お門違いってもんです。
仮に無理矢理見た目だけの挨拶させても挨拶しなさい勢の自尊心を満たすだけであって
挨拶ってやっぱり「その人が自らすすんでしないと意味ない」と思うんですよね。
そのほうがされる方もする方も気持ちいいでしょ。
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Cookie Policy
This website uses cookies. If you do not wish us to set cookies on your device, please do not use the website. Please read the Square Enix cookies policy for more information. Your use of the website is also subject to the terms in the Square Enix website terms of use and privacy policy and by using the website you are accepting those terms. The Square Enix terms of use, privacy policy and cookies policy can also be found through links at the bottom of the page.