参考までに、FF11でのPS2がもうギリギリなので、その手の議論されています。
開発は負荷を軽くする施策を凝らして頑張っていますが、
10年以上前のハードで生産終わってますから、打ち切りに否定的な人は少ないです。
ただし、最新の追加ディスクが重くて実質的にコンテンツ参加が不可能な時期があり、
それについてのクレームは結構出ていましたね。遊べない物を売るなと。
終わりは必ず来る物ですし。PS3でのFF14もそういう事態を迎える覚悟は必要と思います。
参考までに、FF11でのPS2がもうギリギリなので、その手の議論されています。
開発は負荷を軽くする施策を凝らして頑張っていますが、
10年以上前のハードで生産終わってますから、打ち切りに否定的な人は少ないです。
ただし、最新の追加ディスクが重くて実質的にコンテンツ参加が不可能な時期があり、
それについてのクレームは結構出ていましたね。遊べない物を売るなと。
終わりは必ず来る物ですし。PS3でのFF14もそういう事態を迎える覚悟は必要と思います。
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Cookie Policy
This website uses cookies. If you do not wish us to set cookies on your device, please do not use the website. Please read the Square Enix cookies policy for more information. Your use of the website is also subject to the terms in the Square Enix website terms of use and privacy policy and by using the website you are accepting those terms. The Square Enix terms of use, privacy policy and cookies policy can also be found through links at the bottom of the page.