エレキ調の曲が気にならない、という人はもちろんいるでしょうし、曲の趣味は人それぞれですから別にかまわないと思いますが、大切なことは、現在のエレキ調含む曲調、メロディー等を好まない人が多数おり、それゆえこうしたスレッドが立てられているという事実です。
そして、MMORPGのBGMは長い期間聞いていくものですから、できるだけ万人の不満が出にくい最大公約数的な曲であるべきで、その意味でいうと一番不満が出にくい落としどころを考えるべきだと思います。
エレキ調の曲が気にならない、という人はもちろんいるでしょうし、曲の趣味は人それぞれですから別にかまわないと思いますが、大切なことは、現在のエレキ調含む曲調、メロディー等を好まない人が多数おり、それゆえこうしたスレッドが立てられているという事実です。
そして、MMORPGのBGMは長い期間聞いていくものですから、できるだけ万人の不満が出にくい最大公約数的な曲であるべきで、その意味でいうと一番不満が出にくい落としどころを考えるべきだと思います。
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Cookie Policy
This website uses cookies. If you do not wish us to set cookies on your device, please do not use the website. Please read the Square Enix cookies policy for more information. Your use of the website is also subject to the terms in the Square Enix website terms of use and privacy policy and by using the website you are accepting those terms. The Square Enix terms of use, privacy policy and cookies policy can also be found through links at the bottom of the page.