Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 36

Hybrid View

  1. #1
    Player Thebombdotcom's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA
    Posts
    14
    Character
    Thebombdotcom
    World
    Asura
    Main Class
    SMN Lv 99

    POL Error 4001 [PLEASE] POL Error 2050

    I'm experiencing a POL ERROR 4001 exactly every 30 minutes after logging onto Asura server for the entire month of September. The message along with the error notifies me that there is No response from the Final Fantasy XI server and that my connection has timed out. Along with the Error code: 2050 telling me i have no response from the server and that I should check my network connections ect.

    I had the Techs from my Internet Provider over today to see if they could figure out if the issue is on my end but there seems to be no issue on my end. I've run internet speed tests as well while my character begins to red dot averaging about 245 downloading and 45 uploading so I am fairly sure that the problem is not my internet at this point. I did notice that SE had mentioned something about DDoS attacks around the 4th and am curious if they think the problems I am experiencing are a result of those.

    Someone on the FFXIAH.com forums mentioned that he had been experiencing the same issues although less frequent than my every 30 minutes issue. This person mentioned that after he had turned off his routers firewall that it stopped for him..
    My windows firewall is already turned off so I can play 11, am I expected to turn everything off so that I can play the game as I normally have in the past?

    I haven't been able to do anything with my linkshell because of this issue and I can't even do solo Salvages because at the 30 minute mark I dc and when I log back in I am jettisoned from the battlefield.
    (0)

  2. #2
    Player Sirmarki's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    890
    Character
    Sirmarki
    World
    Asura
    Main Class
    WHM Lv 99
    I read someone having a similar issue, and resolved it by resetting their TCP/IP stack.
    (0)

  3. #3
    Player Thebombdotcom's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA
    Posts
    14
    Character
    Thebombdotcom
    World
    Asura
    Main Class
    SMN Lv 99
    Quote Originally Posted by Sirmarki View Post
    I read someone having a similar issue, and resolved it by resetting their TCP/IP stack.
    appears not to be the case. or the only case. I tried by your suggestion and this time I did dc differently though. Instead of my character getting Red Balled for a solid minute before my R/S started falling. This time no Red Ball at all as the R/S started to fall. Same POL Error 4001 -_-
    I haven't been able to play for a solid 2 months that I paid for while not active and I can't even play my beautiful well geared character that I worked so hard and long to get to near perfect. I am so sad.
    (0)

  4. #4
    Player Thebombdotcom's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA
    Posts
    14
    Character
    Thebombdotcom
    World
    Asura
    Main Class
    SMN Lv 99
    Ok so I logged in to make sure that the auto disconnect/inactivity button was "OFF" it was but just to be sure it wasn't something faulty with that I set it to 60 mins disconnect. I still got my error at 32min mark. So pretty sure its not that.
    (0)

  5. #5
    Player Sirmarki's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    890
    Character
    Sirmarki
    World
    Asura
    Main Class
    WHM Lv 99
    Quote Originally Posted by Thebombdotcom View Post
    Ok so I logged in to make sure that the auto disconnect/inactivity button was "OFF" it was but just to be sure it wasn't something faulty with that I set it to 60 mins disconnect. I still got my error at 32min mark. So pretty sure its not that.
    Assuming its not against SE's policies. Have you tried logging in via a VPN? and seeing how you get along with that? You can get free editions like Windscribe (or you can opt for paid membership). FFXI doesn't use much bandwidth as far as I'm aware so I doubt you'll even go near the limits with just the game.
    (0)

  6. #6
    Player Thebombdotcom's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA
    Posts
    14
    Character
    Thebombdotcom
    World
    Asura
    Main Class
    SMN Lv 99
    Really apologize about being snarky but this is going on almost 6 months that I have been paying for FFXI and I haven't been able to do anything because of these errors. This pretty serious issue for me because I have been playing ffxi off and on since it came out on Playstation when they released it with HDD. So yes the auto disconnect/inactivity button is checked, always.
    Recently while playing I've tried to finish Salvage runs solo within the 30 minutes I have before the error message starts to disconnect me but can never manage to unless I forgo a big chunk of alexandrite farming. As for Omen I imagine that with only 30minutes I couldnt be certain it'd be worth it cause even if I had logged in just before a group enters I wouldnt be sure I'd get all the cards to make it having been worth it.
    Is this not happening to anyone else? Did they fix it for the previous posters? Whatever became of those DDoS attacks did they resolve that issue? I'm looking into tethering my phone's internet today..have to go see Verizon about getting a USB cord, that will cost me 60 more dollars, to make that happen. Otherwise I will just go and test and see if its the internet by going over to my brothers house and using his internet for a hour.
    Even if it is the internet here at my new place what would I tell my internet provider about this problem that I haven't already told them the two other times they were here
    (0)
    Last edited by Thebombdotcom; 11-13-2018 at 11:41 PM.

  7. #7
    Player Thebombdotcom's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA
    Posts
    14
    Character
    Thebombdotcom
    World
    Asura
    Main Class
    SMN Lv 99

    Now POL Error: 4002 / Pol Error: 2015??

    All of these Errors when I dc say the same thing D: I have timed out for the first error and for the second it says my network issues but I hhave internet even as I start to DC. Still wondering if disabling my modem's firewall will actually stop this but then if I do that then that leaves my entire network vulnerable doesn't it? I plan to play for several hours during the game.. This has always been my go to game.

    I got a brand new PC July before last and played 11 almost a full year on it so far, when I moved the only thing different than what it was several months ago when it worked is that my internet provider changed. But the guys at Mediacom have been out here twice to check from the street to my modem inside and they tell me there's nothing wrong with the internet here.

    I've reset and renewed by IP so far just really want to get this resolved I appreciate the assist!
    (0)

  8. #8
    Player Dzspdref's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    241
    Character
    Danallen
    World
    Asura
    Main Class
    PUP Lv 99
    I had that problem once before: I would log on and about 1/2hr into playing my character got the "red dot of doom" to appear and i d'ced and COULD log back in, after i reset modem and computer, but would happen again faster. Had the Comcast people out here and on the telephone poles and checking everything. Final discovery: birds or squirrels had been using the wire from my house to the pole so much that their nails and claws had punctured the wire and then any amount of air or moisture compromised the signal being received after wire heated up enough to open the claw rips/punctures on the wire. They replaced the wire from my house to the pole; added some sort of thing to the coating to deter them from walking along it; problem hasn't happened since. See if that might be it?
    (0)

  9. #9
    Player Thebombdotcom's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA
    Posts
    14
    Character
    Thebombdotcom
    World
    Asura
    Main Class
    SMN Lv 99

    4 months paid No months played where do I get my refund????

    Just wanted to report that this PROBLEM is ongoing. It has been nearly two months, one month since I posted looking for help, and still no fix or resolution. Does anyone at Square Enix care or am I just SOL? Ive tried disabling my firewall, reset my TCP/IP stack, Ive had my internet provider's tech people come out 2x to look at everything from the street to the inside and I still am disconnecting every 30 minutes like clockwork. I notice that there are new threads everyday made by multiple people having the same issue. Am I just to assume that because this game isn't getting any new content that they have stopped resolving technical issues from here on out as well? I've been paying my subscription fees since July and have not been able to play a single day without constant interuption since JULY, going on 4 months now guys. Pardon me but WTF is going on please, help
    (0)

  10. #10
    Player Sirmarki's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    890
    Character
    Sirmarki
    World
    Asura
    Main Class
    WHM Lv 99
    Quote Originally Posted by Thebombdotcom View Post
    Just wanted to report that this PROBLEM is ongoing. It has been nearly two months, one month since I posted looking for help, and still no fix or resolution. Does anyone at Square Enix care or am I just SOL? Ive tried disabling my firewall, reset my TCP/IP stack, Ive had my internet provider's tech people come out 2x to look at everything from the street to the inside and I still am disconnecting every 30 minutes like clockwork. I notice that there are new threads everyday made by multiple people having the same issue. Am I just to assume that because this game isn't getting any new content that they have stopped resolving technical issues from here on out as well? I've been paying my subscription fees since July and have not been able to play a single day without constant interuption since JULY, going on 4 months now guys. Pardon me but WTF is going on please, help
    Are you able to try and alternative connection, maybe a tether through a phone or something? That way you can ultimately eliminate any ISP issues.

    The other thing I would suggest is to use the Tech support template, as those that don't usually get overlooked.
    (1)

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Tags for this Thread